محمد رضا فکار - 1306-106-0913

کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان

محمد رضا فکار - 1306-106-0913

کارشناس رسمی دادگستری رشته راه و ساختمان

مشخصات بلاگ

محمد رضا فکار 09131061306
کارشناس رسمی دادگستری
رشته راه و ساختمان
دارای پروانه اشتغال مهندسی
نظارت و محاسبات و اجرا
مهندس عمران - عمران
دانش آموخته رشته حقوق و فقه
حقوق خوان

کلمات کلیدی

محمدرضا فکار

کارشناس رسمی دادگستری

ارزیابی املاک

آموزش سامانه ثنا

آموزش سامانه ابلاغ

نمونه کامل و جامع دادخواست پرچالش ملکی

نرم افزارهای تهیه منضمات دادخواست

سامانه عدل ایران آموزش کامل کاربردی و ترفندها کارگاه دوم

تنظیم یک نمونه کامل و جامع قرارداد الکترونیک وکالت

تنظیم نمونه کامل و جامع لایحه

پژوهشگاه قوه قضاییه

09131061306

دانلود فایل پی دی افPDF کارگاه آموزشی

ارزیابی ملک

آموزش فنون و ترفندهای سامانه های ثنا و ابلاغ سایت عدل ایران

گرفتن پرینت ثبت نام ثنا

فنون و ترفند های سامانه ابلاغ

تغییر عکس برگه ثنا

تغییر شماره موبایل ثنا

بازیابی تعویض رمز ثنا

ابلاغ قانونی و واقعی در ثنا

آموزش سایت عدل ایران

تعیین اجاره بهای سالهای آینده توسط کارشناس رسمی دادگستری

تعیین اجاره بهاء توسط کارشناس برای دو یا چند سال فاقد موضوعیت است

برخلاف اجرت المثل

مهلت اعتراض به نظر کارشناس رسمی دادگستری

شرایط صدور اجراییه ثبت برای چک

نحوه دریافت تتمه دستمزد نظریه کارشناسی

کسب پیشه

و سرقفلی

👈👈 نحوه دریافت تتمه دستمزد نظریه کارشناسی

✍چنان چه در زمان اعلام نظریه کارشناسی، تقاضای تعدیل هزینه کارشناسی تقدیم و دادگاه با افزایش هزینه موافقت کند، آیا به متعهد جهت پرداخت هزینه کارشناسی ابلاغ می شود؟

👌 عدم پرداخت هزینه ترمیم یافته در اتخاذ تصمیم در مورد دعوی مطروحه موثر است یا خیر؟ هزینه کارشناسی چگونه باید وصول شود؟

✅نظر هیئت عالی:

تقاضای تعدیل یا افزایش حق الزحمه کارشناس از بابت ترمیم هزینه کارشناسی قابل پذیرش و از طریق ابلاغ به متقاضی کارشناسی به عمل می آید؛ لیکن مؤثر در اتخاذ تصمیم در دعوی مفتوح رسیدگی نیست، بلکه در صورت عدم پرداخت هزینه توسط مسئول پرداخت حق الزحمه کارشناس، مطابق مفاد ماده ۲۶۴ قانون آیین دادرسی مدنی یا دستور دادگاه در اجرای احکام مدنی بدون نیاز به صدور اجرائیه وصول و ایصال خواهد شد، لذا تحمیل تقدیم دادخواست مطالبه به کارشناس موافق رویه و عمومات قانونی نیست و اعمال مقررات ماده ۲۵۹ قانون آیین دادرسی مدنی نیز صرفاً در مورد عدم پرداخت هزینه اولیه و ابتدایی کارشناسی است.


✳️نظر اکثریت:

جهت پرداخت هزینه کارشناسی ابلاغ می شود لکن عدم پرداخت هزینه ترمیم یافته در اتخاذ تصمیم در دعوی مطروحه موثر نیست و در صورت عدم پرداخت هزینه توسط مسئول پرداخت هزینه کارشناسی، بر اساس مفاد ماده 264 قانون آیین دادرسی مدنی به دستور دادگاه توسط اجرای احکام بدون صدور اجرائیه وصول می شود. دلایل این نظریه: 1- ماده 259 قانون آ.د.م صرفا در خصوص عدم پرداخت هزینه تعیین ابتدایی است و مشمول هزینه ترمیمی نمی شود، تحمیل وظیفه در تقدیم دادخواست به کارشناس نیز خلاف انصاف است. 2- موضوع ماده 264 ق.آ.د.م مربوط به تعیین هزینه کارشناسی (موضوع سوال) است و در این ماده صراحتا به صدور دستور وصول هزینه قطعی اشاره شده است با توجه به مفاد ماده 458 ق.آ.د.م سابق که به صدور دستور وصول به اجرای احکام اشاره شده بود دستور وصول در این ماده عام است و شامل وصول آن از مسئول پرداخت در دادگاه و در صورت عدم پرداخت آن، وصول آن در اجرای احکام مدنی است. با توجه به عمومیت وصول، قید وصول در اجرای احکام مدنی حذف شده است. اساتید همانند دکتر شمس و دکتر مهاجری نیز همین برداشت را از مفاد ماده 264 دارند.


✳️نظر اقلیت:

عدم پرداخت هزینه کارشناس موثر در اتخاذ تصمیم نیست و کارشناس با تقدیم دادخواست، مابقی هزینه را تقاضا می کند و پس از صدور حکم با صدور اجرائیه حق وی وصول می شود. ادله این نظریه: با توجه به ابهام قانون تنها راه وصول هزینه کارشناسی تقدیم دادخواست است، ماده 259 در مورد هزینه تعیین ابتدایی است و ماده 264 دستور وصول هزینه از مسئول پرداخت هزینه را بیان می کند (حذف قید وصول از طریق اجرای احکام مدنی موید این برداشت است)، توقف رسیدگی پرونده تا پرداخت هزینه بلاوجه است لذا رسیدگی ادامه می یابد و کارشناس با طرح دعوی حقوق خود را مطالبه می نماید.


✳️نظر ابرازی:

در صورت عدم پرداخت هزینه توسط مسئول پرداخت آن، دادگاه ضمن صدور حکم مسئول پرداخت هزینه ترمیمی را به پرداخت هزینه محکوم می نماید و با درخواست کارشناس اجرائیه صادر می گردد و مانند احکام دادگاهها حکم اجرا می شود. دلیل این نظریه: با توجه به ابهام قانون و نظر به این که تحمیل هزینه طرح دعوی برکارشناس خلاف انصاف است، هزینه کارشناسی هم جز هزینه های دادرسی محسوب می شود لذا مسئول پرداخت محکوم می شود.

موضوع مشمول ماده 259 است و اگر مسئول پرداخت خواهان باشد و دلیل دیگری نباشد قرار ابطال دادخواست صادر و اگر مسئول پرداخت، خوانده باشد کارشناسی از عداد دلایل خارج و با صرف نظر از مفاد نظریه کارشناس رای صادر می شود.  دلیل این نظریه: ماده 259 ق.آ.د.م عام است، تکلیف عدم پرداخت هزینه کارشناسی را تعیین می نماید و تفاوتی بین هزینه تعیینی ابتدایی و هزینه قطعی نمی باشد 

#دستمزد_کارشناسی_نحوه_وصول

منبع:نکات  کاربردی و مهم کارشناسی

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی